Kazinczy-napok

A Kazinczy-napokat április 11-én a Költészet Napján egy vidám hangulatú tavaszi koncerttel nyitottuk meg, ahol József Attila megzenésített verseit hallhattuk iskolánk kórusától. A koncert végére minden diák dalra fakadt, így emlékeztünk a költő születésnapjára. A szervező kollégák Nagyszeginé B Erika és Pavella Krisztina voltak. A közös éneklésből merítkezve a költő egy szabadon választott verséhez illusztrációt készítettek a gyerekek, melyek közül a legjobbakat jutalmaztuk. A legnépszerűbbek: Mama, A kalász, Altató, Kertész leszek, Tavasz van, gyönyörű tavasz! című versek voltak. Erre a hétre hirdettük meg a Szép füzetek versenyét is, bizony sok tanulónk munkájára büszkék lehetünk!
,,Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes!” /József Attila/
Az anyanyelvi versenyen is sok kisdiákunk jeleskedett, melyet évfolyamonként rendeztünk meg. Osztozunk Kazinczy gondolataival:
,, A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes miénk.” /Kazinczy Ferenc/
Kötelességünknek érezzük hagyományainkat ápolni, nyelvünket őrizni.
A programsorozat méltó befejezéseként az iskola Színjátszó szakkörének előadásában a ,,minden egér szereti a sajtot” c. mesejátékot tekinthettük meg. Köszönjük Grajczárné Kati néni és gyerekek kitartó, lelkes munkáját.

Jelenikné Szabó Judit

Kazinczy hét 05