Egészséghét 2014.

Egészséghét

November második hete az egészséges életmód nevében zajlott. Íme, a három nap programja:

Kedd:
Gyümölcsnap, reggel sok gyerek bánatára fél 8 helyett 7-re kellett jönni, ráadásul piros pólóban. Még az órák kezdete előtt, minden  osztály csinált egy gyümölcstálat, amit később díjaztak. Természetesen a díjazás után meg lehetett enni a műveket. Délután 2 órakor termésképet kellett készíteni az ötödik, hatodik osztályosoknak, a nagyobbak pedig újrahasznosították a hulladékot.

Szerda:
Kenyérnap, fehér pólóban kellett jönni, rendesen fél 8-ra. Az osztályok ezen a napon, hagymás zsíros kenyeret ettek, ami szinte mindenkinek ízlett. Délután sportversenyt tartottunk.

Csütörtök:

Zöldségnap, természetesen zöld pólóval, és ismét 7 órára kellett jönni, de gyümölcs helyett zöldségtálat alkottunk. Ez szintén díjazták. Ez is ízlett mindenkinek. Ez a nap eléggé hasonlított a gyümölcsnaphoz.
Délután ismét 2-kor akadályverseny volt, osztályonként csoportokban.

Pénteken hirdettek eredményt, a nyeremények finomságok mellett, olyan kuponok voltak, melyeket a diákok beválthatnak egy-egy felelésnél, vagy érvényteleníthetnek egy rossz pontot, magatartás beírást.

      Macsek Balázs
6.b

Idén is megtartottuk a hagyományos egészséghetet.
Mi  4. osztályosok már nem kértünk az anyukák segítségét a szülőktől, hanem mi magunk terveztük meg, és készítettük el reggelente a gyümölcs, és zöldségtálat. A verset is természetesen mi írtuk: Íme az egyik:

 Negyedik a gyümölcstálja,
Olyan, mint a farsang bálja.
Alma, banán, szilva, körte,
Egészséges leszel tőle!

Azt egészséges élethez hozzátartozik a mozgás. Ezért mi az első délutánon sportversenyt rendeztünk. Judit néni érdekes, és jó nehéz feladatokat, állított össze. Nekem a várfoglaló című játék volt a legnehezebb.
Másnap délután ,,alkotónapot’’ tartottunk, amikor minden évfolyam más-más dolgot készített, ami a madárvilághoz kapcsolódott. Persze megint nekünk volt a legnehezebb feladatunk, mert mi madáretetőt készítettünk.
Az utolsó délutánon megint mozgásé volt a főszerep, táncos délután. Rita nénivel jót zumbáztunk, utána pedig népi játékokkal ismerkedtünk évfolyamonként. Nekem az Edit néni által tanított „cickány, mackány” nevű játék tetszett a legjobban.

Varga Leila
4.a.

no images were found