Digitális témahét 2019

Iskolánk másodszorra vesz részt a Digitális Témahéten, amelyet a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ hirdetett. A program célja a digitális pedagógia népszerűsítése, elterjesztése a mindennapi oktatásban, nevelésben. Fontos törekvése a programnak, hogy ne csak informatika órán fejlesszük diákjaink digitális képességeit, hanem más tantárgyakra kiterjedően is.
Két fő projekten dolgoztunk ezen a héten. Az 5. a osztály egy mesefilmet forgatott „A sárkány és a királylány” címmel. A mese célja, hogy iskolánk fennállásának 70. évfordulójára berendezett kiállításunkat közelebb hozzuk alsós diákjaink számára, és hogy tanulóink megismerkedhessenek a digitális eszközök minél szélesebb körű felhasználásával. A mese szereplői: Gherghely Szidónia, Valóczki Marcell, Szabó Zsanett, Nagy Levente, Jávorszki Nándor, Györgyövics Laura. További segítőink: Árkocsevics Ákos, Lorge Ádám, Kontra Flórián, Macsek Lajos. A kisfilmet vágta és szerkesztette Szabó Levente 8. b osztályos tanuló.
A második projektünk a magyar, történelem és angol órák digitális tartalommal való támogatása, melyre tanulóink készítettek prezentációkat, nyelvi játékokat, keresztrejtvényeket és QR kódokat. Ez utóbbiak újabb digitális tartalomhoz irányították a diákokat, akik élvezettel merültek el az újabb feladatokban. A tanórák digitális tartalmainak elkészítésében részt vettek, a 6.a, 6.b, 8.b és a 7.b osztály informatika tagozatos diákjai.  A projektórák felkészítésében, lebonyolításában segítséget nyújtottak Bukovszikné Sallai Edit, Pavella Krisztina, Dobos Tibor pedagógusok.

Purczel Rita
projekt vezető